logo

1 av 3

reflekterar över sin egen vattenförbrukning veckovis eller oftare än så

23%

konsumerar mer vatten än innan pandemin

53%

uppmuntrar andra att använda vatten hållbart

Testa hur hållbara dina vattenvanor är!

Reflekterar du över din vattenkonsumtion? Och hur mycket tid tillbringar du vanligtvis i duschen? Ta reda på hur hållbara dina vanor är jämfört med genomsnittssvensken. Låt testet avslöja om du gör en hjälteinsats för klimatet – eller om du är en vattentjuv.

Ansvarsfull vattenanvändning är viktigt även under en pandemi

Det senaste året har vårt samhälle ställts inför enorma prövningar. I kölvattnet av pandemin har många människors vardag och vanor förändrats. Något som speglas även i vår vattenanvändning. Årets upplaga av Vattenbarometern visar på en positiv utveckling i svenskarna medvetenheten om sin egen vattenanvändning. Samtidigt ser vi att det är färre som gör dagliga ansträngningar för att minska sin vattenförbrukning och att fler tillbringar mer tid i duschen än för ett år sedan.
I år genomför vi Vattenbarometern för tredje året i rad. Trots att hållbarhet står högt på den politiska agendan i Sverige ser vi ett fortsatt behov av utbilda om hållbar vattenanvändning. Idag kanske ännu mer än tidigare med tanke på våra förändrade levnadsvanor. När vi tillbringar allt mer tid i hemmet uppstår fler möjligheter i vardagen att agera hållbart.
På GROHE strävar vi ständigt efter att göra det enklare att leva hållbart genom effektiva och vattenbesparande sanitetsprodukter. Självklart kommer vi på samhällsnivå inte kunna minimera vår vattenförbrukning till noll. Det handlar istället om att nyttja resursen på ett smartare sätt. Från badrumsvanor och matlagning till tvättning, städning och trädgårdsarbete.

Vi hoppas att årets rapport ska väcka reflektion och inspiration om vad just du kan göra för en mer hållbar vattenkonsumtion.

Trevlig läsning!
Christina Holmberg, GROHE